نهالستان ترابی


نهالستان ترابی به مدیریت مهندس حسن ترابی در زمینه نهالستان، فروش نهال و خرید نهال فعالیت دارد
نهال توت فرنگی درختی
توت فرنگی درختی یکی از محصولات قابل ارائه در نهال ترابی می باشد.
بیشتر بخوانید
nahal-torabi-420-450-3.jpg
انگور پرلت فرانسه
زود بارده و خوشه بلند
بیشتر بخوانید
nahal-torabi-420-450-2.jpg
نهال گلابی بیروت
مقاوم به آتشک و باردهی خیلی زیاد
بیشتر بخوانید
nahal-torabi-420-450.jpg
نهال گردو پیوندی کانادایی
زود بارده، پر محصول، پوست نازک
مشاهده جزییات
nahal-torabi-315-480.jpg
کاج مشهد: گلدانی، همیشه سبز
مشاوره و فروش انواع نهال مثمر و غیر مثمر در سراسر ایران و کشورهای همسایه
مشاهده جزییات
nahal-torabi-600-430.jpg
تولیدکننده برتر نهال استان البرز
تولید انواع نهال مثمر (نهال میوه)، نهال غیر مثمر، گل و درختچه های زینتی در نهالستان ترابی
نهالستان پیشرو در سطح ایران
تولید انواع نهال رویشی سیب، پایه های mm106، m27، m7 ، m111 ، تولید نهال گلابی، کوئینز، گلابی پیرو دو آرف، هلو و شلیل پایه Gf ، Gn ، گوجه و آلو میروبالان
ارائه و ارسال انواع نهال
ارائه و ارسال انواع نهال مثمر و غیر مثمر به استان های ایران و کشور های همسایه (آذربایجان، عراق، ارمنستان، ترکمنستان)
ارائه خدمات به سازمان ها
تهیه محصولات و اقلام گیاهی شهرداری های مختلف سراسر ایران و شرکت های خصوصی و کارخانجات و ارائه فضای سبز و احداث باغ، انجام امور هرس و مشاوره دفع آفات
اخبار و مقالات
برای مشاهده تازه ترین مقالات، ما را دنبال کنید.

دریافت مجوز رسمی از جهاد کشاورزی

اخبار را بخوانید

انار گلو باریک، مقاوم به کرم گلوگاه

اخبار را بخوانید

گلابی بیروت پایه پی رو دو آرف

بیشتر بخوانید




 

نهال ماکادمیا Macadamia

 

نهال ماکادمیا (Macadamia) یکی از گونه‌های ارزشمند درختان گرمسیری و نیمه‌گرمسیری است که به‌خاطر مغز خوشمزه و پرکاربرد آن در صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی شناخته می‌شود. این درخت بومی استرالیا است، اما امروزه در مناطقی مانند هاوایی، آفریقای جنوبی، آمریکای مرکزی و برخی نواحی ایران نیز کشت می‌شود.  

 

میوه نهال مادادمیا تولید شده در نهالستان ترابی (نهالستان مهندس حسن ترابی)
 

ویژگی‌های گیاهشناسی نهال ماکادمیا

- نام علمی: *Macadamia integrifolia* و *Macadamia tetraphylla*  

- خانواده: Proteaceae  

- ارتفاع درخت: ۱۲ تا ۱۵ متر (در شرایط مطلوب تا ۲۰ متر نیز می‌رسد)  

- برگ‌ها: همیشه‌سبز، کشیده و دندانه‌دار  

- گل‌ها: سفید یا صورتی، معطر و زنبوردوست  

- میوه: پوسته سخت با مغز خوراکی چرب و مقوی  

 

شرایط محیطی مناسب برای کشت ماکادمیا 

۱. آب و هوا

- دما: بهترین رشد در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد (مقاوم تا ۰°C در مدت کوتاه)  

- رطوبت: رطوبت نسبی بالا (۵۰-۸۰٪) مناسب است.  

- بارندگی: نیاز به ۱۲۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی‌متر بارندگی سالانه دارد (در صورت کمبود، آبیاری ضروری است).  

۲. خاک 

- نوع خاک: خاک‌های سبک، غنی از مواد آلی و با زهکشی عالی (خاک‌های لومی-شنی ایده‌آل هستند).  

- pH خاک: ۵.۵ تا ۶.۵ (اسیدی تا خنثی)  

۳. نور 

- نیاز به نور کامل آفتاب (حداقل ۶-۸ ساعت در روز).  

 

کاشت و پرورش نهال ماکادمیا

۱. انتخاب نهال

- نهال‌های گلدانی سالم و عاری از آفات ترجیح داده می‌شوند.  

- ارقام تجاری مانند **ʻBeaumontʼ**، **ʻHAES 344ʼ** و **ʻKauʼ** پرکاربرد هستند.  

۲. فاصله کاشت

- فاصله استاندارد: ۶ تا ۸ متر بین درختان (در زمین‌های شیبدار فاصله کمتر می‌شود).  

۳. آبیاری

- در سال‌های اول، آبیاری منظم (هفته‌ای ۲-۳ بار) ضروری است.  

- پس از استقرار، درخت به آبیاری کم‌تر اما عمیق نیاز دارد.  

۴. کوددهی 

- کود نیتروژن (در بهار و تابستان)  

- کود فسفر و پتاسیم (برای تقویت میوه‌دهی)  

- کودهای آلی مانند کمپوست و ورمی‌کمپوست مفید هستند.  

 

آفات و بیماری‌های رایج  

- آفات: شپشک سپردار، کنه تارعنکبوتی، پروانه میوه‌خوار  

- بیماری‌ها: پوسیدگی ریشه (فیتوفترا)، لکه‌برگی قارچی  

- مقابله: استفاده از سموم ارگانیک، هرس شاخه‌های آلوده، مدیریت آبیاری  

 

برداشت و فرآوری مغز ماکادمیا

- زمان برداشت: ۵ تا ۷ سال پس از کاشت (برداشت تجاری از سال ۱۰ به بعد)  

- نشانه رسیدن میوه: ترک خوردن پوسته سبز و ریزش طبیعی میوه  

- فرآوری: خشک‌کردن، شکستن پوسته سخت و جداسازی مغز  

 

کاربردهای ماکادمیا

- صنایع غذایی: روغن ماکادمیا، شیرینی‌پزی، اسنک‌های سالم  

- صنایع آرایشی: روغن ماکادمیا در محصولات مراقبت از پوست و مو  

- خواص دارویی: کاهش کلسترول، منبع آنتی‌اکسیدان‌ها  

 

چالش‌های کشت ماکادمیا در ایران

- سرمازدگی در مناطق سردسیر  

- نیاز آبی بالا در مناطق خشک  

- زمان طولانی تا باردهی اقتصادی** (حدود ۱۰ سال)  

 

منابع 

1. دانشگاه فلوریدا – *Extension Publication on Macadamia Cultivation*  

2. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) – *Tropical Nut Production Guidelines*  

3. وزارت کشاورزی استرالیا – *Macadamia Industry Report*