نهالستان ترابی


نهالستان ترابی به مدیریت مهندس حسن ترابی در زمینه نهالستان، فروش نهال و خرید نهال فعالیت دارد
نهال توت فرنگی درختی
توت فرنگی درختی یکی از محصولات قابل ارائه در نهال ترابی می باشد.
بیشتر بخوانید
nahal-torabi-420-450-3.jpg
انگور پرلت فرانسه
زود بارده و خوشه بلند
بیشتر بخوانید
nahal-torabi-420-450-2.jpg
نهال گلابی بیروت
مقاوم به آتشک و باردهی خیلی زیاد
بیشتر بخوانید
nahal-torabi-420-450.jpg
نهال گردو پیوندی کانادایی
زود بارده، پر محصول، پوست نازک
مشاهده جزییات
nahal-torabi-315-480.jpg
کاج مشهد: گلدانی، همیشه سبز
مشاوره و فروش انواع نهال مثمر و غیر مثمر در سراسر ایران و کشورهای همسایه
مشاهده جزییات
nahal-torabi-600-430.jpg
تولیدکننده برتر نهال استان البرز
تولید انواع نهال مثمر (نهال میوه)، نهال غیر مثمر، گل و درختچه های زینتی در نهالستان ترابی
نهالستان پیشرو در سطح ایران
تولید انواع نهال رویشی سیب، پایه های mm106، m27، m7 ، m111 ، تولید نهال گلابی، کوئینز، گلابی پیرو دو آرف، هلو و شلیل پایه Gf ، Gn ، گوجه و آلو میروبالان
ارائه و ارسال انواع نهال
ارائه و ارسال انواع نهال مثمر و غیر مثمر به استان های ایران و کشور های همسایه (آذربایجان، عراق، ارمنستان، ترکمنستان)
ارائه خدمات به سازمان ها
تهیه محصولات و اقلام گیاهی شهرداری های مختلف سراسر ایران و شرکت های خصوصی و کارخانجات و ارائه فضای سبز و احداث باغ، انجام امور هرس و مشاوره دفع آفات
اخبار و مقالات
برای مشاهده تازه ترین مقالات، ما را دنبال کنید.

دریافت مجوز رسمی از جهاد کشاورزی

اخبار را بخوانید

انار گلو باریک، مقاوم به کرم گلوگاه

اخبار را بخوانید

گلابی بیروت پایه پی رو دو آرف

بیشتر بخوانید



 

نهال توت موزی

توت موزی (با نام علمی *Morus alba* 'Banana') یکی از ارقام محبوب توت سفید است که به دلیل میوه‌های دراز، شیرین و عطر خاصش شناخته می‌شود. این رقم بومی مناطق معتدل آسیا بوده و در ایران نیز به خوبی سازگار شده است. نهال توت موزی رشد سریعی دارد و در شرایط مناسب، باردهی مطلوبی ارائه می‌دهد.

نهال توت موزی تولید شده در نهالستان ترابی (نهالستان مهندس حسن ترابی)

ویژگی‌های منحصر به فرد رقم موزی

۱. مشخصات ظاهری و گیاه‌شناسی توت موزی

- میوه: میوه‌ها کشیده (۴-۷ سانتی‌متر)، به رنگ سفید مایل به زرد، بسیار شیرین با عطر موز

- برگ: برگ‌ها قلبی شکل با حاشیه دندانه‌دار، به طول ۱۰-۱۵ سانتی‌متر

- ارتفاع درخت: ۸-۱۲ متر در شرایط بالغ

- زمان باردهی: معمولاً از سال سوم پس از کاشت

 

۲. مزایای کشت این رقم

- مقاومت بالا به خشکی

- تحمل سرمای تا -۲۵°C

- عملکرد بالا (۵۰-۷۰ کیلوگرم میوه از هر درخت بالغ)

- عمر اقتصادی طولانی (۴۰-۶۰ سال)

 

 

نیازهای اکولوژیکی توت موزی

۱. شرایط آب و هوایی توت موزی

فاکتور، محدوده مطلوب دما  ۱۵-۳۵°C

 ارتفاع از سطح دریا: ۰-۲۰۰۰ متر
نیاز سرمایی: ۲۰۰-۴۰۰ ساعت زیر ۷°C 

 

۲. نیازهای خاکی توت موزی

- بافت خاک: لومی شنی با زهکشی عالی

- اسیدیته: ۶-۷.۵ pH

- عمق خاک: حداقل ۱.۵ متر

 

تکنیک‌های تکثیر توت موزی

۱. روش‌های اصلی

- قلمه چوب نیمه‌سخت: موفقیت ۷۰-۸۰% در شرایط کنترل شده

- پیوند: پیوند شکمی روی پایه‌های بذری

- کشت بافت: روش مدرن با تضمین سلامت ژنتیکی

 

۲. زمان‌بندی تکثیر

قلمه: اوایل تابستان

پیوند: بهار یا پاییز

کشت بافت: در تمام سال

 

 

دستورالعمل کاشت حرفه‌ای توت موزی

۱. آماده‌سازی زمین

۱. شخم عمیق به عمق ۶۰-۸۰ سانتی‌متر

۲. آزمایش خاک و اصلاح بر اساس نتایج

۳. ایجاد سیستم زهکشی در مناطق با آب زیرزمینی بالا

 

نهال توت موزی تولید شده در نهالستان ترابی (نهالستان مهندس حسن ترابی)

 

 

۲. الگوی کاشت

- فاصله کاشت: ۴×۴ متر در سیستم متراکم

- چاله‌کندی: ابعاد ۸۰×۸۰×۸۰ سانتی‌متر

- ترکیب خاک چاله: ۳۰% کود دامی پوسیده + ۲۰% ماسه + ۵۰% خاک سطحی

 

مدیریت باغ توت موزی

۱. برنامه تغذیه‌ای

زمان، نوع کود، مقدار:

اسفند: کود دامی، ۲۰-۳۰ کیلوگرم 

فروردین: NPK 10-10-10 گرم ۵۰۰ 

خرداد: سولفات پتاسیم، ۳۰۰ گرم 

 

۲. برنامه آبیاری

- سال اول: هر ۵-۷ روز یکبار

- سال‌های بعد: هر ۱۰-۱۴ روز یکبار

- سیستم پیشنهادی: قطره‌ای با دبی ۸ لیتر در ساعت

 

۳. هرس تخصصی

- هرس فرم‌دهی: ایجاد اسکلت ۳-۴ شاخه اصلی

- هرس باردهی: حذف شاخه‌های ضعیف و خشک

- هرس جوانسازی: هر ۸-۱۰ سال یکبار

 

آفات و بیماری‌های مهم

۱. آفات کلیدی

۱. کرم سفید ریشه (*Polyphylla olivieri*)

   - روش کنترل: استفاده از دیازینون ۱۰% گرانوله

 

۲. شته توت (*Morus alba aphid*)

   - روش کنترل: محلول پاشی با ایمیداکلوپرید ۰.۰۵%

 

۲. بیماری‌های شایع

- بیماری لکه‌برگی قارچی: کنترل با قارچکش مانکوزب

- پوسیدگی ریشه: پیشگیری با بهبود زهکشی

 

برداشت و پس از برداشت توت موزی

۱. شاخص‌های رسیدگی

- تغییر رنگ کامل به زرد روشن

- نرمی بافت میوه

- جداشدن آسان از شاخه

 

۲. تکنیک‌های برداشت

- برداشت دستی با حفظ دم میوه

- استفاده از سبدهای پلاستیکی کم عمق

- زمان برداشت: صبح زود

 

۳. نگهداری پس از برداشت

شرایط  ماندگاری

دمای اتاق ۲-۳ روز

یخچال (۴°C) ۷-۱۰ روز

انجماد (-۱۸°C) ۱۲ ماه 

 

کاربردهای اقتصادی توت موزی

- تازه‌خوری: بازار میوه‌های خاص

- صنایع تبدیلی: تولید مربا، شیره و خشکبار

- داروسازی: استخراج آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی

 

منابع علمی

۱. کتاب "ارقام توت‌های تجاری" - انتشارات دانشگاه تهران (۱۴۰۰)

۲. مقاله "بررسی سازگاری ارقام توت در ایران" - مجله علوم باغبانی ایران (۱۳۹۸)

۳. منابع بین‌المللی:

   - [FAO Morus cultivation guide](http://www.fao.org)

   - [University of California Moriculture](http://ucanr.edu)

 

نتیجه‌گیری

نهال توت رقم موزی با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد و سازگاری بالا، گزینه‌ای ایده‌آل برای باغداران پیشرو است. با مدیریت صحیح می‌توان به عملکرد ۱۵-۲۰ تن در هکتار دست یافت.

 

پیشنهاد: برای احداث باغ تجاری، مشاوره با متخصصین نهالستان ترابی مراکز توصیه می‌شود.